Vogels

Alsof ze zo wegvliegen…

Vogels zijn Alexanders passie. Veel boeken en foto’s, maar vooral de natuur zelf geven hem inspiratie. In al zijn preparaten blijft hij zo dicht mogelijk bij de echte natuur. Hoe beter de conditie van de aangeleverde vogel is, hoe mooier het resultaat kan worden.

Op uw manier gepresenteerd

Het preparaat wordt eventueel op een zogenaamd voetstuk geplaatst, zodat het mooi kunt neerzetten of ophangen. Bijna alles is mogelijk om dit te maken volgens uw wensen: een mooi stuk hout, een “kunst” rots, bosgrond, vleugels gespreid, met een prooi en ga zo maar door. Heeft u een idee, breng het mee. We overleggen en kijken wat er mogelijk is, maar vooral wat u wilt.

Balgen: Oud maar goud?

Soms is het mogelijk om (hele) oude preparaten weer op te weken en nieuw leven in te blazen. Zo kon een balg van een kiwi uit 1823 na een lange procedure weer een schitterend preparaat worden! Een tijdrovende klus, maar soms zeer de moeite waard. Ook hiervoor bent u bij Alexander aan het juiste adres!

Dubbelpreparaten

Dubbelpreparaten maken is een onderdeel van het vakgebied dat Alexander beheerst. Van veel dieren kan hij zowel de huid prepareren, alsook een skelet maken. Uiteraard is het een vereiste dat het skelet van het dier dan in perfecte staat moet zijn. Ook dit is een tijdrovend precisiewerk, want elk stukje moet kloppen. Alexander kan u hierin adviseren.

Foto's
error: Content is protected !!