Jachttrofeeën

U bent op jacht geweest, en nu?

U heeft uw jachttrofeeën ter plaatse laten villen, behandelen en naar Nederland laten versturen. Samen met u bespreken we uw wensen en de mogelijkheden, zodat u een resultaat krijgt om trots op te zijn. Uiteraard wilt u deze trofeeën de rest van uw leven blijven bewonderen.

Ervaring op diverse (jacht-)plaatsen in de wereld staan garant voor Alexanders natuurgetrouwe preparaten. Mede door deze ervaring kunnen we u ook adviseren bij het villen, de behandelingen ter plaatse en het versturen naar Nederland.

Veel variatie mogelijk

In z’n geheel opgezet

Het is prachtig om een dier volledig te prepareren. Een onbeperkt aantal verschillende houdingen is mogelijk. Lopend, zittend, staand of sluipend: dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Kies voor unieke uitstraling

Het geheel prepareren van een dier is erg mooi, maar het neemt ook veel plaats in. Er kan dan gekozen worden om een wandkop te maken. Hier zijn drie opties in. De traditionele wandkop, een schuine wandkop (offset) of een staande wandkop op de vloer of tafel (piëdestal). Uiteraard is het ook mogelijk dat alleen de trofee schoongemaakt wordt en op een plank wordt gemonteerd.

Een dier alleen recht vooruit laten kijken is mooi, maar kan steriel overkomen. Het geeft het gevoel dat het niet echt “leeft” en verveelt daardoor vaak sneller. Een simpele draai, links- of rechtsom kijkend, geeft meteen meer kracht aan de uitstraling van het dier.

Alleen de huid looien

U kunt er ook voor kiezen om alleen de huid te laten looien. Dan brengt u een dier en Alexander maakt er een mooie, zachte huid van. Dit kan voor elk dier: vos, ree, sneeuwhaas, etc. Op deze manier heeft u een mooie vacht om bijvoorbeeld aan de muur te hangen of op de bank te leggen.

Let op: Wij looien geen runderhuiden.

Hoe villen

Het villen kan het beste volgens onderstaande afbeeldingen gebeuren.

Foto's
error: Content is protected !!